Zaprešič 2013

Začeti je vedno najtežje
Ker sem lansko sezono odlovil  2x bolj resno bom sezono strnil v dva prispevka.
Leto 2013 je bilo za mene glede ribolova bolj slabo, sicer sem lovil okoli 40 dni, vendar sem lovil samo dve resni kampaniji. In sicer v juniju 6 dni na Zaprešiču in pa 19 dni v oktobru na Šmartinskem jezeru. Ostale dni sem preživel v domačem Gaju. Upam,da mi letos uspe spraviti skupaj več dni na Šmartinu in pa kampanijo v Franciji. Kje v Franciji pa še ne vem, najverjetneje Cassien.
No kako se je vse skupaj začelo na gramoznici.
Na začetku junija sem dobil teden dni fraj na firmi kjer delam. Moja prva misel je bil ribolov seveda. Vendar kam???? Hm,  Šmartina ponavadi lovim 10dni+ če ne dobim enega od prvih dveh placov na trasi ne grem za manj kot teden. Pozanimam se in seveda, trasa je polna.. Kam pa potem premlevam, premlevam. V tistem me kliče Turner in mi razlaga nekaj o Hočah. V tistem mu rečem, če bi šel odlovit na Zajarke 6 dni. Kot iz topa dobim odgovor, greva. Dobro, kako se pripravit, kličem Marka, kako je kaj stanje za vodo. Odgovor je bil kratek in jedernat  gužva in pa vzami čimveč hrane. Dobro,narolanega sem imel nekaj Squida in pa Raka vendar samo v večjih velikostih 20mm+, ok ni panike jih bom pa rezal,vzamem hobok . Skuham cca. 50kg suhe koruze in pa pri Otu vzamem 10kg mešanih bojlijev v velikosti 14 in pa 16mm. Vzamem še nekaj konoplje in pa raznih briketov.
Zvečer me kliče še Rotar,ki bi se rad pridružil, ok ni problema mu rečem in zjutraj že potujemo proti  Zagrebu. Ko prispemo na vodo pa slaba novica, pozicije okoli otoka so polne, šittttt. Povprašam na platoju in v separaciji vsi ostanejo. Grem dalje do Bombeka povprašam dva Nemca, kdaj odhajata in kot nalašč odhajata čez dve uri. finoooooooo. Ker smo bili trije sem vedel ,da na Bombeku nebo šlo odlovit v skupini treh. Grem dalje do Šumice, vprašam Hrvata kdaj odhaja. Reče mi, da večer.  Ok fino, pozicije imamo dobre, to bo to. Jaz in Turner  v Šumici, Rotar pa na Bombeku.
Z pripravo hrane se nisem obremenjeval. Mešanica partikla briketov in majhnih bojlic in pa rezanih bojlic je bila pripravljena . Hrvat zaključi ob kakih 3h jaz štartam z markerjem. Marko mi je svetoval plato na kakšnig 120+, kar lep čas se zaganjam in po parih zadetih metih najdem kar iščem. Nakrmim z spombom in pomečem palice v vodo. Na eni palici sem imel montiran snegovič  12mm Black pepper  pinki  popup in pa Joker tonečo 14ko. Druga palica 2x14mm black Squid in pa tretja palica 14mm Joker.

Bfbaits pop up Black pepper+dark squid

 

Za izdelavo navez sem uporabljal trnke Tandem baits  super heavy v velikosti 6, predvrvica je bila iz dobre stare Supernove sistem in pa leadcore sta bila Tandemova. Za šok  sem uporabljal  Power pro pletenjačo. Laks je pa bil Korda adrena line.

Tandem Baits Leadcore

 

Power Pro Shock leader

Trnek Tandem baits št.6

Kordin silk Adrena-line.

Kyrstonova Super Nova. Surova moč.

 
Prvo noč sem imel 2 prijema, enega okoli 10 In pa 15.4kg. Zjutraj hitro pokonci in krmim čez dan lovim ribe od 5 do 10kg. Bilo je kar naporno, dril, raketa, dril. Večer nastavim palice, vendar ne na plato upam, da se bo malo umirilo globje. In se je res,ponoči sem brez prijema. Tretji dan zopet krmim na plato in akcija se nadaljuje. Zvečer padem v ležalnik celi zmatran od raketiranja zvečer pomečem 2 palice na plato 3tja pa se mi kr malo posreči in pade cca. 15m preko markerja. Malo presenečen v daljavo pustim palico vzamem spod in montiram alien raketo, ker z spombom nisem mogel tako daleč. Zopet se mi posreči vreči 2x zapored na mesto, kjer je padla naveza. Ob pol desetih zvečer pa prijem na palico na kateri je bil montiran 1x 14mm blac squid  in je zalutala preko platoja, odhitim do palic. Ribo zdrilam v cca. 15 minutah  do obale z minimalnim odporom. Zagledam ribo in vidim, da je riba nenormalno debela. Po dveh pobegih cca. 20- 30m, jo Turner uspe zasačit. Ribo stehtamo, tehtnica pokaže 23.4kg. Poslikamo, palico vržem nazaj na polno kam je padlo nisem videl verjetno nekje v bližino.

Bfbaits Black squid ter 23.4 kg

Četrti dan Rotar odhaja domov. Ujel je nekaj rib največji  je bil 19+.

Rotar z svojim ulovom

 

 

 

 

 

 

 

C&R

 

 

 

 

 

 

 

 

Razmišljam če bi se prestavil še na Bombeka odločim se, da grem  in Turner mi sledi. Selil sem se zaradi rahlega vetra, ki je pihal direkt proti meni in mi je onemogočal lov na plato. Na Bombeku se dogovoriva, da bova odlovila na isti marker. Pvi dan seveda popoldan ostaneva brez ribe. Zvečer pa jaz uspem uloviti enega okoli 15kg.

Peti dan čez dan loviva tako tako uspeva dobiti nekaj rib okoli 10 kg. Zvečer pa napad na marker raketirava cca. 3ure. V vodo zmečema 25kil partikla 5kil bojlesa in pa 2kile briketov, letelo je na polno. Še iz platoja se je Truli samo nasmehnil  in pa z dvignjenim palcem pozdravil.  V velikem pričakovanju čakava večer. In glej ga zlomka začne se okoli 10h, Turner izgubi dve po občutku lepše ribe ostane še mu ena palica ostale dve vrže nazaj. Po majhnem premoru in pa seveda raketiranju ponoči zopet prijem pri Turnerju. Boj traja cca. pol ure in v podmetaču se znajde bula stehtava ribo in tehtnica pokaže 25.7kg. Turner nori okoli šotorja rečem mu naj se malo pomiri, treba je slikat zdaj to in pa čimprej spustit.

Magična meja je presežena že drugič. Zavidljiva teža 25.7kg ter riba z imenom Kent.

Poslikava spustiva ribo in še doraketirava cca 5kg mešanega patikla in nekaj raket bojlesa.

‘metla’

 

Akcija se nadaljuje pri meni in do jutra uspem uloviti 2×18+.

18+.

.

 

 

 

 

 

 

 

Drugič v isti noči 18+. Nova pozicija nama je ponudila ogromno.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zjutraj Truli ugotovi,da je  Turner ujel ribo z imenom Kent. Po tem pospraviva kramo nabaševa avtomobil in se odpraviva proti domu. Vožnja je potekala mirno in ob kebabu na Ptuju obujava spomine na pretekle dni.

 

 

Žiga Čoh BFBaits TEAM SLO