Vikend na gramoznici Krog

Bližal se je vikend, katerega sem neizmerno pričakoval! Ker zaradi službe ni bilo izvedljivo, da bi odlovil daljšo kampanjo sem bil tudi s tem zadovoljen! Prvotno sem imel namen iti  sam lovit, ker za kolego nisem bil prepričan, da mu bo časovno izvedljivo. Vendar sva se zadnji trenutek dogovorila, da bova to kampanjo odlovila v tandemu .  Imela sva srečo, da nama je Oto šel na roko in nama zadnji trenutek izdelal boile, ki sva si jih zaželela. Jaz sem lovil na Red squid ter na boili školjka, kolega pa na Jokerja ter Liver. Kot dodatek sva vzela še zraven dip Liver, Joker, školjka ter sam sem si še po naročilu dal naredit red squid dip, ki pa se je na tej kampanji pokazal odlično!

Ob samem prihodu na jezero sem imel v glavi mesto katerega sem šel tri dni prej pogledat in si okrog presondirat, saj na tej poziciji še nisem lovil in mi ni bila znana. Mesto je bilo lepo, saj je pred pozicijo bil otok in za mene je bila top destinacija.

Končno je prišel dan, ko smo se odpravili na Krog. Vse opreme je bilo toliko, da je bil kombi nabito poln. Tako pa smo prispeli na gramoznico, ves poln pričakovanj vesel v upanju, da bo ribolovno mesto prosto….  Na kar zagledam polno avtomobilov in si mislim no sedaj pa nebo nič iz tega.  Jezero je bilo polno ribičev vse okrog moje namišljeno ribolovno mesto in še eno, ki sem ga imel v glavi sta bili zasedeni. In kaj sedaj? Preostal je še le kanček upanja, da je še nekje kak majhen prostor za mene. In tako je bilo zadnja pozicija pri lovskem domu je bila prosta. To je stari del gramoznice in najmanj raziskan in večino ribičev tu sploh noče lovit. Jaz sem si pa rekel, da bom poskusil z srečo. Tako da sem izpraznil kombi in začel z postavljanjem tabora, ki je bil kar obsežen. Ampak sem imel sabo punco kateri sem zelo hvaležen, da mi je pomagala postaviti tabor in je tako bil hitreje postavljen. Po končanem delu je pa sledila priprava čolna in sondiranje, katero je trajalo kar dve uri, saj je ta kraj za mene in še mogoče za katere druge ribiče prava uganka. Po težki odločitvi kje in kako postaviti markerje sem se dokončno odločil, kje jih postavim in si želel, da bi bil vsaj kak prijem.

Nato sem si pripravil partikel,  kateri je vseboval koruzo, ki se je namakala tri mesece in je res zaudarjala.  Zraven pa sem še vzel konopljino seme ter  »prgo« v kolobarjih, ki sem jih kar cele dal v vodo. Tako, ko sem pa zaključil z hranjenjem je pa sledil še le razvoz sistemov in nato se je začelo čakanje!

 

 

Na prvi prijem sem čakal kar štiri ure potem pa pippipiiiiip….. jupi ves vesel navdušen zategnem in poskušam ribo zdrilat, ki je bila od mene oddaljena nekje 400m in sem si rekel, da jo bom kljub dolžini počasi zdrilal. Boj ni bil preveč hud razen na koncu je pokazal zobe ta mali dirkač .

 

No, kako že rečejo kdor ni z malim zadovoljen si velikega ne zasluži! Ampak sem vsaj voljo za naprej dobil in sem vedel, da sem vsaj nekaj dobrega naredil ko sem imel v rokah tega krapa. Ostale palice so pa molčale kot, da jih sploh ni v vodi. Ni mi preostalo drugega kot, da odpeljem ta sistem nazaj na 400m dolžine in poskusim znova z srečoNi minilo dobri dve uri in znova palica na 400m. Mislil sem si super potem pa sem se zamisli a tega bom spet drilal? Ne šel sem v čoln in šel proti ribi, ki pa se je borila malce bolj kot prejšnji »dirkač«.

Po 20 minutni borbi se je prikazal tale lepotec.

 

 

 

 

Po fotografiranju in tehtanju sem spet razvozil sisteme in se vrnil nazaj na okusno večerjo. Tik pred tem pa prispel Luka in nato sva začela oba lovit. Ta dan več ni bilo nobenega prijema ampak kljub temu smo uživali v lepi idili in dobri družbi. Dobili pa smo tudi obiske, ki so bili množični.

 

 

Naslednji dan čez dan ni bilo nobenega prijema sva se pa zato toliko bolj posvetila z kolegom raziskovanju, dodatnemo sondiranju tega dela jezera, ki  je zelo lepo a hkrati zahrbtno in predvsem težko za ribiče.

 

 

Ob koncu razvoza pa še pomemben posvet pred temo.

 

 

Dan se je že krepko prevesil v noč in ura je bila malo pred polnočjo. Z kolegom sediva zunaj in srkava počasi kavico in se meniva kako bi bilo sedaj vredu, če bi imela kaj večjega na trneku.  Nato oba skrivnostno molčiva veter je začel kar hladno in močno pihat nato pa sem zaslišal tisti čaroben zvok, ki si ga vsak krapar želi pipipiiiiii. Najprej pogledam palice od kolega njemu ni noben signalizator svetil nato mi je bilo jasno, da sem spet jaz dobil ribo. Ko sem pritekel do rod poda in videl, da je prijem na skrajno levi palici, ki je bila na 400m in na istem mestu kot ostala dva prijema sem samo hitro zategnil ampak tokrat ni bilo tako lahko riba se je upirala kar močno. Luka je dejal, da greva v čoln in po ribo, jaz pa sem vztrajal, da jo zdrilam k sebi. Vendar je riba čedalje bolj šla k robu, kjer je bilo ogromno vejevja v  vodi. Nato sem pa kolegu dejal, da greva vseeno v čoln in ribo dobiva čimprej  vstran od vejevja.  Po napornem delu sva ribo končno dobiva v mrežo in bila oba zelo zadovoljna. Ob tehtanju sva oba mislila, da je riba kar težka. Vendar sva se zmotila, res je bil krap kar precej dolg a tehtal je 13kg. Za mene je bilo to lepo zadovoljstvo, težka voda kratka kampanja in lepa riba.

 

Po spustu ribe nazaj v svoje domovanje sem si odpeljal sistem nazaj na staro mesto. Nato pa sva se odpravila z kolegom spat, saj sva bila dodobra izmučena. Ponoči pa  je začelo, močno deževat in grmet in nevihte so vztrajale do jutra. V tistem neurju je imel kolega še dva potega, ki pa sta se nažalost končala z pobegom ribe. Zjutraj je sledila dobra kavica nato pa ven na dež in delat ni druge.

 

Potem, ko smo se pa segreli odznotraj smo pa bili pripravljeni še na zadnji razvoz hrane.

 

Tukaj sem se odpravil na 400m dolgo pot

Luka pa je že bil pripravljen za novo akcijo

 

Tako je pa prišla tudi ta kampanja do svojega konca. Ni bilo večjih rib sem se pa zato še imel več naučiti raziskati in se pozanimati o tem ribolovnem mestu tako, da bom za naslednjič še bolj pripravljen prišel in z upanjem po večji ribi!!

Lep kraparski pozdrav do naslednjič pa dober prijem.

BFB Mario Pal