Povratek na Kočevsko jezero

Občutki,ki ga ribič doživlja za vodo so nepopisljivi. S tem bi lahko našteval ogromno stvari,ki mi pridejo na pamet v tem trenutku. Gre od občutka,spominov,zvokov ter tistega, kar nas res pritegne za vodo in željo po kapitalnem krapu. Vsak ima v sebi spomin na katero jezero,ki mu je pri srcu ter se vrača tja brez kakršnega pomisleka, ne glede kolikokrat je tam že lovil,pozna večino pozicij ter način, kako ujeti ribo. No, to je za mene Rudniško jezero. Za to vodo se vračam že 4 leto, saj najdem tam svoj mir,narava mi daje moč ter prijaznost domačinov še k temu prispeva piko na i. Letos sem si postavil cilj, da poizkusim odloviti vsaj 3 kampanje na tem jezeru,kar mi zaenkrat uspeva.
 

 

Pogled na jezero

 

 

Za prihod na jezero sem se odločil v nedeljo zvečer, saj sem razmišljal na menjavo, ko nekateri odhajajo domov ter nove ekipe prihajajo. To mi je tudi uspelo, saj je bilo kar nekaj pozicij prostih.  Zvečer sem postavil tabor ter ostalo infrastrukturo. Poiskal pozicije kje bom lovil ter nakrmil z partiklom in boili, saj sem z ribolovom začel v ponedeljek zjutraj.

Ponedeljek:

Vstal sem že zgodaj ter pripravil vse za začetek ribolova. Z navezami nisem kompliciral ter uporabljal standarden pribor. Tokrat sem na obe palici montiral BFBaits Squid&octopus ter  Pineapple pop up. Za izbiro dveh vrst boilov se nisem odločil,saj sem hotel videt, kakšna bo razlika v prijemih, če je na obeh palicah ista vaba.
Prijemi so se začeli kar hitro, ob jutranjem hranjenju ter nastavitvi vab me preseneti prijem. Nič večjega,majhen krap,odpnem,spustim nazaj kamor spada ter spet namestim palice. V tistem pa 3 prijemi zapored,z najtežjim krapom 13kg.

Usnjar s težo 13kg

 

Ta dan je riba prijemala nenormalno, kar me ni presenetilo,saj se je obetala sprememba vremena,kar sem kasneje tudi izkusil. Veter z nenormalnimi sunki, nevihta,dež. Kar se je poznalo, da v naslednjih 10h urah nisem imel prijema.

 

 

 

 

 

 Torek:
Sprememba vremena je ustavila ribo,kar je imelo za posledico,da ta dan nisem imel več ko 8 prijemov. Tudi ostali na jezeru niso imeli, kaj posebnega. Povečini manjša riba. Dohranil sem vsako uro vendar nič. V tistem me je zamikal počitek, kar se mi je zdelo v tistem času najbolje. Vendar ni trajal dolgo. Prijem, signalizator neprekinjeno oddaja zvok. Po občutku sem mislim,da imam zelo lepo ribo, vendar riba v Kočevju dokazuje,da je izredno borbena. Na blazini se je znašel 14kg luskinar.

Surova moč s 14 kg. Bfbaits Squid+ pop up

 SREDA:

Vse po ustaljenem tiru. Hranjenje,rezanje boilov,premetavanje sistemov. Začelo se je odlično. Prvi prijem zjutraj pa že takoj usnjar, ki mi ni dal niti sekunde popuščanja. Odločil sem se za drilanje iz čolna,saj sem lahko tako rešil bojo,ki mi jo je pobral. Dril je trajal okrog pol ure,odvlekel me je čisto na sredino jezera,pobegi za pobegom. Na koncu pa sreča v sreči. Ob zajetju v podmetalko se mi je odpel, kar sam. Z strahom sem pogledal v podmetalko ter videl,da mi je uspelo. Na obalo sem se pripeljal z nasmeškom,saj je končno prijela lepša riba.

 

17. 300kg. yeah

 

 

 

 

 

ČETRTEK:

V četrtek se je ribi zmešalo. Bolj sem hranil, več prijemov se je vrstilo. Ta dan sem zbral 28 prijemov z top ribo 12.800. Ni čudno,da pravijo riba zna ubijat. To sem izkusil na lastni koži. Drillanje na pripeki ter temperaturah 38stopinj,hranjenje vsako uro. Čez dan me je že začelo skrbeti, da mi so zmanjkalo hrane, vendar me je s tem problemom rešil Blaž,ki mi je dostavil še nekaj partikla ter praškaste hrane(hvala ti,svaka čast za pokazano dobro voljo).

 

 

12.800 kg. Bfbaits Squid

 

 

 

PETEK:

Zjutraj me je spet čakalo vstajanje zgodaj zjutraj. Postopek isti,ponovim vajo. Ta dan sem zmanjšal hranjenje, saj sem vedel, da me zvečer čaka pospravljanje,kar je na takšnih ribolovih nujno zlo. Kljub zmanjšanjem hranjenju sem čez dan zbral 18 prijemov. Večinoma riba okrog 10kg, vendar za zaključek dneva ter ribolova usnjar z 12.500kg.

12.800 kg

1

 

Med pospravljanjem me je še presenetil ta luskinar:

 

 

 

 

 

 

dreams

 

Če potegnem črto pod to 5 dnevno kampanjo, sem presegel svoja pričakovanja, da bom odlovil še kar solidno za to vročino. Vse skupaj sem imel 78 prijemov od tega 12 odpenjanj. Povprečna teža ribe je bila okrog 9kg. Top riba pa 17.300. čeprav nisem uspel prebiti magične meje,sem teh 5 dni ribolova izkoristil,kar se da. Ob pisanju tega članka se pripravljam že na nove podvige,ki pa bodo predstavljeni v drugi reportaži. Zahvaljujem se BFBaits proizvodom, kateri so zopet dokazali svojo kvaliteto v kar se dokazuje tudi drugod po jezerih.
 

BFBaits team Simon Dobnik