Moj prvi ribolov na Bledu

Za eno izmed letošnjih kampanij sem se odločil, da jo odloviva skupaj z Aljošam na Bledu.  Jezeroje dolgo približno do 2120m in široko do 1380 m, največja globina pa je okoli 30 m. V jezeru plava več vrst rib, med njimi tudi kar nekaj kapitalnih krapov.

Že dolgo časa sem razmišljal o ribolovu na Blejskem jezeru. Ker mi je voda zelo zanimiva zaradi  potencialnih velikih krapov, sem se odličil za 3 dnevno kampanijo. Odločil sem se, da bom kampanijo odlovil na BFBaits boile. Priprave so začele z kuhanjem partikla, nabava peletov in ostalih stvari. Bolj, ko se je bližal čas ribolova, bolj sem bil nestrpen v pričakovanju, kako se bo vse skupaj razpletlo.

Prvi dan ribolova

 Končno je napočil čas odhoda. Po neprespani noči, polnih pričakovanj, poberem še Aljošo in odrineva proti Bledu. Občutek, ko sem prišel za vodo je bil ne opisljiv in edinstven. Takoj sva se lotila postavljanja palic in ostale robe, da sva ob jutranjem svitu nastavila vabe in končno ribolov!! Že takoj po 30 min je bil že prvi pisk na moji palici in kmalu zatem prečudovita Blejska luska in moj pb!!

                      Prvi prijem in že luska 19.9kg BFBaits Black Squid+pop up Black Pepper& Dark Squid

Usnjar 18kg ujet na BFBaits Squid&Peach+pop up Sweet Pineapple

Aljošin dopoldanski usnjar 17kg BFBaits MEXICANO+pop up N-Butyric INDIAN SPICE

 Takoj za prečudovito lusko sva vrgla približno  5 raket partikla in boilov. Takoj zatem pa so se  začeli vrstiti prijemi, edn za drugim. V jutranjem delu sva dobila kar nekaj lepih rib od 10 kg do 16 kg. V popoldanskem času pa je riba prenehala biti aktivna. Tako da, je napočil čas za več debate o taktiki in pripravi na večer. Med popoldanskim časom sva tudi dohranila z nekaj BFBaits black squid.

BFBaits Black Squid No1!!

Do šestih popoldan sem uspel uloviti 10 rib. Aljoša je med tem časom uspel uloviti 5 rib. Prihajala je noč in z njo tudi moč. Riba se je začela hraniti tako, da sva uspela dobiti oba nekaj lepih rib.

19kg Fish-Strawberry+pop up N-Butyric SHEELFISH

In še en nočni usnjar 18 kg

Naslednje jutro sva prav tako začela loviti ob svitu. Aljoša je imel po cirka 50 min prvi prijem in kmalu zatem še na drugo palico. Tudi sam sem realiziral 3 prijeme.

Očitno jim BFBaits teknejo v slast.

Čez dan pa riba ponovno ni bila aktivna, tako da sva uživala v družbi BFB kolegov.

Enako kot prejšnji dan je tudi ta večer riba ponovno ponorela na BFB boile.

20,5 kg Fish-Strawberry+pop up N-Butyric SHEELFISH

Večerni prijem 20.1 kg BFBaits MEXICANO+pop up N-Butyric INDIAN SPICE

Dobitna kombinacija Black squid+ pop up Sweet Pineapple

Zadnji dan ribolova je zjutraj Aljoša uspel dobiti največjo ribo kampanje.

BFBaits MEXICANO+pop up N-Butyric INDIAN SPICE in pa 21 kg!

Jaz pa sem imel 2 prijema od 10kg do 12kg. To je bilo v dopoldnevu vse nato pa do mraka nič. Bil sem v pričakovnju zadnjega dne ali bova uspela dobiti še kakšno lepo ribo. Riba je proti večeru ponovno prišla na krmišče in akcija.

Tako se je najina kampanija na Bledu končala. Bilo je veliko bolj naporno, kot sva pričakovala.

Tako sva ob veliki želji in trudu prišla, do izjemnih ulovov na tem prekrasnem Blejskem jezeru. Ponovno pa so se z svojo kvaliteto izjemno izkazali proizvodi BFBaits.
Vsem skupaj želim dober prijem,midva pa že načrtujeva nove kampanije na Bledu.

BFBaits team Rok Zrim