BFBaits Boile Guard

Boile Guard ali z drugačnimi besedami boilie zaščita je nepogrešljiva stvar, ki preprečuje somiče, druge manjše ribe in rake, da obtolčejo boile na lasu, kar jih naredi neobstojne in nam lahko uniči dober ulov. Za zaščito so uporabljene različne stvari, najpogosteje jih pa zaščitimo z mrežico ter z obrezano shrink tubo primernih dimenzij.
Ker smo tudi sami čutili potrebo po takšni zaščiti boilij, smo začeli raziskovati, kaj bi bilo najprimerneje za zaščito pred temi vsemi dejavniki, kateri omogočajo precej kratko obstojno dobo boilija na lasu. Da je bil izgled vizualno dober in da se je tuba zlila z obliko boilija smo z testiranjem izbrali precej tanjše shrink tube, katere precej tesneje objemajo boile, so skoraj neopazne pod vodo in jih riba ne občuti kot tujka.
Tokrat vam bomo predstavili zaščito z BFBaits Boilie Guardom, katero sami uporabljamo, ter ves postopek, kako si zaščititi boilo pred somiči, drugimi manjšimi ribami ter raki. Najprimernejši barvi tub sta črna in prozorna, katere lahko kombiniramo z temno ali svetlo boilo.
Izbrali smo črno barvo tube. Za izdelavo še potrebujemo luknjač, škarje ter paro ali vročo vodo za oprijem tube na boilo. Za demonstracijo smo izbrali boilo velikosti 30mm, ter tubo primerno za to velikost.

1. Postopek: Izberemo tubo in jo prilagodimo dimenzijam boilija.

2. Postopek: Z luknjačem in škarjami naredimo par lukenj v tubo.


3. Postopek: Tubo potegnemo preko boilija in jo pripravimo, da jo damo pod vročo paro ali jo polijemo z zavrelo vodo.


4. Postopek: Boilo z tubo polijemo, dokler se tuba dokončno ne srči.

5. Postopek: Boilo obrišemo in jo pustimo, da se malenkost ohladi. Takšna boila je končana in je odlično zaščitena.

Kot novost na voljo tudi v trgovini v dveh različnih dimenzijah in v dveh različnih barvah. Paket vsebuje 5 kom. tub črne barve in 5 kom. prozorne barve. Tube so že narezane na določene dimenzije, luknjice pa lahko naredite po vaših željah. Za vsako drugo dimenzijo boila je potrebno tubo obrezati ( primer: 26mm boila, dolžina tube 26mm+/-1mm )
- 1.Dimenzija: Large (L) za boile dimenzij 18 in 20mm.
- 2.Dimenzija: Extra Large (XL) za boile dimenzij 25 – 28mm, izključno 30mm.

Predstavil: Mario Buco, BFBaits Team